Vinna klobasa

Vinná klobása

 Vinná klobása je tradiční český masný výrobek, příbuzný bavorské bílé klobáse. Vyrábí se z vepřového a hovězího masa, které se jemně umele, přidají se rohlíky namočené v mléce, bílé vínomuškátový květ a citrónová kůra. Hmota se naplní do přírodního střívka. Klobásy nejsou tepelně opracované, proto se musejí co nejdříve zkonzumovat. Nejčastěji se stočí do spirály, která se zajistí špejlí a opeče na rozpáleném tuku. Protože vznikne červené kolo připomínající Slunce, bývá vinná klobása tradičním vánočním jídlem jako oslava slunovratu

 Masný výrobek tepelně neopracovaný

složení :  

  • 70% podíl masa
  • vepřové maso, bio hovězí maso, vepřová kůže
  • obsah soli 1.8% (solící směs 99.4% jedlá sůl, 0.6% dusitan sodný  sodný E250, celkový podíl dusitanu sodného ve výrobku je 0.005% a je to povolené množství u výrobků s certifikací BIO)
  • směs koření :sůl, pepř, muškátový oříšek,citronová kůra, MOUKA pšeničná, MLÉKO,muškátové víno

ALERGENY : LEPEK a MLÉKO

Uchovávejte při teplotě 2-5 celsia

 Výrobce: Ekofarma RybníkUher Jaroslav