Bio Rozmarýn řezaný

Bio Rozmarýn řezaný

  Rozmarýn – „odnož k středozemnímu moři“.

Pokud člověk ucítí vůni rozmarýnu, začne jeho myšlenková cesta na dovolenou ke středozemnímu moři často rychleji, než by mu bylo příjemné. Bylinná vůně a pepřově pryskyřičná chuť rozmarýnu stojí za to.

Zelené jehličkovité lístky zjemňují italské zeleninové a rajčatové pokrmy, při jejichž přípravě je radno nešetřit olivovým olejem. Je jedno, zda středomořská nebo klasická příprava, snítky rozmarýnu by měly zdobit každé pečené kuře a vřele se doporučují také k jehněčímu masu. Domácí chléb s rozmarýnem, šálek nejlepšího olivového oleje, sklenice vína – a večer je zachráněn.

Tip: jehličkovité lístky by měli být před použitím trošku rozmělněny v hmoždíři. Rozmarýn by se měl bezpodmínečně vařit společně s jídlem, aby se mohlo uvolnit jeho plné aroma. Kdo nechce kousat do často tuhých lístků, uvaří jednoduše celou větvičku a před podáváním ji odstraní.