Bio Saturejka

Bio Saturejka

 Saturejka – „partner luštěnin“.

To, že se saturejka hodí k fazolím, není žádné velké překvapení. Velmi dobře se hodí všeobecně ke všem typům luštěnin, kterým její peprně ostré aroma propůjčí šmrnc. Chuť trošku připomínající tymián, mátu a majoránku je výborná k bramborám, zelí a kořenové zelenině.

Kořeněné lístky necharakterizují jen nespočet pokrmů středomořské kuchyně, nýbrž hrají velkou roli také v kulinářství balkánu. Obzvlášť dominantní je v bulharských zelných závitcích, národním pokrmu, kde jsou zelné listy naplněny masem, rýží a cibulí a okořeněny saturejkou, paprikou, koprem a petrželkou.

Tip: v ideálním případě přidat až ke konci vaření.

Výborná k hovězímu a skopovému masu a zvěřině.