Byk.ossobucco

Vyzrálá hovězí kližka (Ossobucco)

Chov: Česká Republika
Ekologická porážka a vyzrávání: Ekofarma Uher spol. s.r.o.
  •  
    Ossobucco z hovězího? Ano, i když původní řez je z telecího masa, určitě stojí za to vyzkoušet hovězí ossobucco
  • Vždy jde o lýtko - tedy kližku s kostí nařezanou na 2-4 cm plátky, každý kousek masaobepíná kus morkové kosti která je plná šťavnatého morku.
  • Slovo ossobucco je italské a znamená morková kost.
  • Nejlépe ho využijete formou dušení. Dostatečné množství cibulové podestýlky a dusit na víně, sušených houbách, bylinkách či kořenové zeleniny. 
  • Nejprve na rozpáleném oleji nebo tuku vašeho výběru zpěníme (opečeme) cibulku, na které zprudka z obou stran opečeme řez ossobucco, pak podlijeme vínem, přidáme bylinky nebo sušené houby a dusíme. Díky morku, který se postupně rozpustí, nemusíme zahušťovat omáčku moukou ani ničím jiným. Ke konci dušení doporučujeme přidat zeleninu (zároveň tím navýšíme množství omáčky) podle vašeho výběru.

 

ossobucco